Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Пісківська громада» (код ЄДРПОУ: 04386284) був реорганізований і увійшов до складу Костопільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Пісківська громада

припинила діяльність, увійшла до складу Костопільської громади

Фонд соціального страхування України

Дата: 16.08.2019 08:22
Кількість переглядів: 440

Відновлення здоровя застрахованих осіб – важливий напрямок діяльності Фонду соціального страхування України

 

Одним із важливих напрямків роботи Фонду соціального страхування України (далі – Фонд) є забезпечення за рахунок коштів Фонду послугами з медичної реабілітації застрахованих осіб після перенесених захворювань та травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів. Мова йде про повну 100 відсоткову оплату реабілітаційного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей в санаторно-курортних закладах за рахунок коштів Фонду.

Направлення на реабілітаційне лікування, що надається безоплатно для застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду, здійснюють заклади охорони здоров’я, де наявні стаціонарні відділення відповідного профілю.

Правом на відновлення здоров’я за рахунок коштів Фонду може скористатись кожна застрахована особа (яка сплачує та/або за яку сплачується єдиний соціальний внесок), яка перебуває на стаціонарному лікуванні певного профілю. Підтвердженням потреби подальшого лікування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу, де застрахована особа перебуває на стаціонарному лікуванні.

Застрахована особа має право вільного вибору реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу відповідно до показань. На даний час, в розпорядженні застрахованих осіб за наявності медичних показань, налічується понад 50 санаторно-курортних закладів,  інформація щодо яких оприлюднена на офіційному сайті Фонду.  Тривалість відновлювального лікування залежить від медичних показань та може тривати до 24 днів. За такою спрощеною процедурою можна відновити здоров’я, зокрема після перенесеного інсульту, інфаркту міокарда, операцій на опорно-руховому апараті, серці, у разі під гострого періоду опіків, захворювань легень.

Крім того, на час проходження реабілітації застрахованій особі  видається листок непрацездатностіо, який фінансується Фондом з першого дня тимчасової непрацездатності до закінчення курсу лікування з метою компенсації втраченого заробітку.

За І півріччя 2019 року, шляхом укладання тристоронніх договорів на реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах, де сторонами договору є застрахована особа, Фонд і санаторно-курортний заклад, було забезпечено 369 осіб реабілітаційними послугами.

         Таке адресне забезпечення застрахованих осіб передбачає підвищення якості надання послуг та збільшення кількості осіб, які зможуть відновити здоров’я за рахунок коштів Фонду, не витрачати при цьому власних коштів ні за отримання медичного висновку, ні за отримання реабілітаційних послуг в санаторно-курортному закладі відповідно до профілю, за яким особа направлена в санаторно-курортний заклад.

        За більш детальною інформацією стосовно профілів медичної реабілітації та порядку направлення застрахованих осіб на реабілітаційне лікування, прохання звертатись до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області та його відділень на місцях за адресами та телефонами, що вказані на сайті Фонду.

 

 

Начальник відділу медичних

та соціальних послуг                                                                                О.Трофимчук


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua